Cursus Kinderportret

Al 12 jaar werk ik als kinderportretfotograaf en ik kan je vertellen dat het elke keer weer nieuw en verrassend is om een kind te portretteren. Om meer te maken van de foto’s die je van kinderen maakt of als je zelfs je werk wil maken van het portretteren van kinderen dan is dit een goede basis om mee te beginnen.

De Cursus

In 4 lessen leer ik je hoe je contact kan leggen met een kind. Hoe je de omgeving erin mee kan nemen zodat het je portret versterkt. Hoe je het portret naar een hoger niveau tilt dan de gewone schoolfoto met de brave glimlach. Ik laat je kijken naar andere fotografen en werk aan de ontwikkeling van je eigen stijl en ideeën. Ook zullen we een foto sessie in de studio houden met twee kinderen van verschillende leeftijden.
De cursus zal verder bestaan uit huiswerkopdrachten die we met elkaar bespreken. We sluiten af met een expositie.

Opbouw

 • Dag1: Introductie in portretfotografie. We gaan meteen in op het kinderportret. Ik vertel over de noodzaak van kinderportretten. Ik laat zien hoe je een verhaal vertelt. Ik vertel over hoe het refereert aan je eigen jeugd. We kijken naar veel foto’s. Je krijgt een opdracht mee naar huis.
 • Dag 2: We bespreken het werk dat gemaakt is. We zetten de studio klaar en er komt een kind om te poseren. Hoe maak je het gemakkelijk voor het kind? Je krijgt een nieuwe opdracht.
 • Dag 3: We bespreken het huiswerk. Dan hebben we een afspraak met een jonger kindje buiten. We gaan kijken hoe we een goed portret kunnen maken terwijl het kindje speelt. Je krijgt de eindopdracht mee naar huis.
 • Dag 4: We bespreken de eindopdracht; wat ben je van plan, waar loop je tegenaan, wat zijn de technische uitdagingen, wat spreek je af met de ouders van het kindje. Je hebt dan nog ruim 2 weken om de eindopdracht te realiseren en te printen.
  We sluiten af met een expositie die we samen ophangen. Vrienden en familie zijn zeker welkom.

Data

 • Neem contact op als je interesse hebt in deze cursus

Kosten

 • 299,-  exclusief printkosten

Goed om te weten

 • Deelnemers: 5-12
 • Benodigdheden: Goede camera waar sluitertijd en diafragma manueel ingesteld kan worden
 • Niveau: Basiskennis fotografie is nodig

Wil je deze cursus volgen?

Stuur mij een berichtje via Instagram, email of bel 06 526 38 380.