Cursus Portretfotografie

In een tijd waarin elke telefoon een camera heeft worden er meer foto’s gemaakt dan ooit. Maar niet zozeer betere. Juist daarom het het belangrijk om te leren een foto te maken waar je langer bij stil blijft staan, die je wil printen. Een foto waar je aan hecht en die uiteindelijk iconisch wordt voor een moment of een periode. Na 12 jaar te werken als portretfotograaf, wil ik mijn kennis graag met je delen.

De Cursus

In vijf lessen geef ik je de basis om een interessant portret te kunnen maken.
Na een inleiding in portret fotografie geef ik een praktische les techniek. Het is gericht op jouw camera en op jouw niveau. Ik laat je zien hoe je met weinig moeite gebruik maakt van de mogelijkheden van je camera zodat je foto’s krachtiger worden. Door een aantal opdrachten verdiepen we ons in de portret kunst. We werken in een kleine groep zodat er veel tijd is voor individuele begeleiding maar dat je daarnaast ook mee kan kijken bij anderen en je kan laten inspireren, Je werkt vanaf de tweede les aan een foto of fotoserie die aan het eind van de cursus geëxposeerd wordt. Uiteraard met een feestelijke opening

Opbouw

 • Dag1: Introductie in portretfotografie, Nadat iedereen zich heeft voorgesteld laat ik je grote meesters zien en vertel je over het vak portretfotograaf. Ik laat je een methode zien waardoor je veel meer uit je camera kan halen zonder dat je afgeleid wordt van je onderwerp. Ik geef een eerste opdracht.
 • Dag 2: We bespreken het werk dat je hebt gemaakt. Naar aanleiding van het gemaakte werk geef ik een technische les. We gaan ermee oefenen. Je krijgt een nieuwe opdracht.
 • Dag 3: We bespreken het werk dat gemaakt is. Ik geef een les over het gebruik van lichtNu gaan we elkaar portretteren in de studio. Door kunstlicht te gebruiken laat ik je zien wat licht kan doen met een portret en de zeggingskracht. Je krijgt een nieuwe opdracht.
 • Dag 4: Deze dag is voor een les in available light. Hoe maak je gebruik van het licht dat er is, en wat kan je doen als er weinig of juist te veel licht is. We gaan buiten op pad met camera’s om elkaar te portretteren. Daarna komen we nog samen in de studio om vragen te beantwoorden, het gemaakte werk te bespreken en de eindopdracht te geven.
 • Dag 5: We bespreken alleen waar iedereen mee bezig is voor het eindwerk. Ik neem de digitale nabewerking met jullie door en de manier waarop je een foto kan exposeren.
  We komen bij elkaar om samen de eindexpositie op te hangen. Er is een opening waar vrienden en familie welkom is. Zo sluiten we de cursus af.

Data

 • Zaterdag 11-13 uur. 5, 12, 19 november, 3 december. Expo 17 december in de middag

Kosten

 • 249,-  exclusief printkosten (+/- 60 euro)

Goed om te weten

 • Deelnemers: 5-10
 • Benodigdheden: camera waar je diafragma en/of sluitertijd handmatig kan instellen.

Wil je deze cursus volgen?

Stuur mij een berichtje via Instagram, email of bel 06 526 38 380.